Mirotova zgodba

Arhiv

< 1 min

Miro Knez je rekreativni športnik, ki si ne predstavlja življenja brez različnih športnih aktivnosti. V toplejših dneh leta je aktiven gorski kolesar, pozimi smuča in nabira kondicijo v fitnesu. Njegove športne užitke pa je, kot se hitro zgodi, prekrižal padec s kolesom.

Poškodba rotatorne manšete na levem ramenu

Miro sprva bolečini v levem ramenu ni pripisoval posebnega pomena. Ker pa je vztrajala, je obiskal osebno zdravnico, ki ga je napotila na pregled k ortopedu. Miro ima sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco, ki mu omogoča hitrejši dostop do specialističnih pregledov, kadar so v javnem sistemu daljše čakalne vrste, zato se je po pomoč obrnil na Asistenco Zdravje. V nekaj dneh mu je zavarovalnica Generali omogočila pregled pri ortopedu, ki je s pomočjo kliničnega pregleda in diagnostičnih preiskav ugotovil, da gre za natrgano rotatorno manšeto v levem ramenu.

S fizioterapevtsko in kineziološko obravnavo spet nazaj na kolo

Kot začetno zdravljenje je ortoped predlagal fizioterapevtsko obravnavo, ki je na težave delovala blagodejno, ni pa jih povsem odpravila, zato je zdravljenje nadaljeval z operativnim posegom. Že 14 dni po operaciji je bil znova na fizioterapevtski obravnavi, ki mu je v kratkem času znatno olajšala bolečine in izboljšala gibljivost ramena. Okrevanje je nadaljeval v zdravilišču, nato pa se je na predlog fizioterapevta odločil še za individualno kineziološko obravnavo v Fitnes Kliniki, kjer si je na strokovno voden način povrnil tekom zdravljenja izgubljeno mišično maso.

Kako je potekalo Mirovo zdravljenje, si oglejte v videu.

Meni