Žilna kirurgija

Žilna kirurgija

Od diagnostike do končne rešitve težav z venskim ožiljem nog – vse na enem mestu.

Pri naših specialistih lahko opravite celostno storitev za vensko ožilje nog:

 • prvi specialistični pregled z ultrazvokom;
 • lasersko odstranitev kapilar, sklerozacijo, flebektomijo ali lasersko operacijo žil EVLA ter
 • kontrolni pregled po opravljenem posegu.
+0

opravljenih operacij krčnih žil

+0

opravljenih specialističnih pregledov krčnih žil

+0

opravljenih zdravstvenih storitev

V Ambulanti ZDRAVJE nudimo specialistične preglede pri specialistih kirurgije, ki se posvečajo predvsem zdravemu ožilju nog. Poleg specialističnih pregledov z ultrazvočno diagnostiko izvajamo vse operacijske posege na venskem ožilju nog.

 • Imate utrujene in boleče noge?
 • Vam noge zatekajo?
 • Imate vidne žile, ki vas motijo in izstopajo?
 • Vas motijo drobne modrikaste kapilare in bi jih radi odstranili?

Vse to so znaki bolezni krčnih žil. Bolezen se začne z vizualno motečimi, metličasto razpredenimi kapilarami, ki prosevajo skozi kožo, ali z nekaj izstopajočimi žilami. Pozneje pacienti opazijo otekanje gležnjev in goleni, noge pa postanejo boleče in težke. Ko bolezen močno napreduje, se na koži pojavijo razjede, ki pomenijo nepopravljive posledice.

Čas je pri bolezni krčnih žil torej ključnega pomena, zato je pomembno, da že pri prvih znakih poiščete pomoč.

Pomembno je, da poiščete zdravnika, ki vam bo svetoval in predstavil nekatere preproste ukrepe za samopomoč, obenem pa je dobro, da se s specialistom posvetujete o možnosti reševanja težave z operacijo.

Diagnostične storitve venskega ožilja nog v Ambulanti ZDRAVJE opravljajo specialisti Tamara Klarić, dr. med., Ana Slana, dr. med. in Primož Praček, dr. med., ki z bogatimi, tudi mednarodnimi izkušnjami sodijo med najboljše strokovnjake v Sloveniji. Tamara Klarić usposablja slovenske in tuje zdravnike za uporabo sodobne laserske opreme Fotona. 

Specialist bo:

 • opravil vse potrebne preiskave,
 • svetoval o poteku zdravljenja ožilja,
 • sestavil načrt zdravljenja,
 • predlagal, kateri operativni poseg je za vas najprimernejši in kdaj ga je smiselno opraviti. 

V Ambulanti ZDRAVJE za zdravljenje uporabljamo minimalno invazivne metode zdravljenja. Ambulantni posegi se opravljajo v lokalni anesteziji, brez hospitalizacije, in omogočajo hojo oziroma lažje dnevne aktivnosti takoj po posegu. V roku 10 do 14 dni pa se lahko že vrnete k vsem vsakdanjim aktivnostim.

Najpogosteje v ambulanti izvajamo UZ Doppler pregled venskega ožilja nog, sklerozacijo in minimalno invazivno endovensko lasersko ablacijo žil EVLA.

Od prvega klica do storitve že v 10 dneh.

Oglejte si naše čakalne dobe za samoplačniške storitve

Naroči se

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin. Želite pregled opraviti v Kopru? Kliknite in se naročite v poslovni enoti Koper, Ulica 15. maja 12 a.

Izjave pacientov, ki so nam zaupali svoje zdravje

Naši zdravniki specialisti

Sorodne vsebine

Krčne žile pri moških

Krčne žile in moški

O krčnih žilah vedno govorimo kot o bolezni, ki se najpogosteje pojavlja pri ženskah srednjih let. Pri tem včasih pozabimo,…
5 min
PREBERITE VEČ
Meni