Kako poskrbeti za svojo kožo?: Pogovor z dr. Ano Slana

Topli junijski dnevi nas vabijo v naravo in ob morje, kar pomeni večjo izpostavljenost sončnim žarkom. O tem, kako zaščititi svojo kožo pred škodljivimi vplivi sonca in poskrbeti za njeno dolgotrajno zdravje ter lep videz, smo se pogovarjali z Ano Slano, dr. med., specialistko dermatovenerologije iz Ambulante Zdravje.

Pomembnost varovanja kože pred soncem postaja vedno bolj prepoznana, ne le poleti, ampak skozi vse leto. Kljub temu pa se manj pogosto zavedamo, da ima koža svoj »spomin«, ki si zapomni tudi pretekle poškodbe. Vsaka sončna opeklina pusti sledi na dednem materialu kožnih celic, kar lahko skozi leta privede do vidnih sprememb na koži, kot so izguba kakovosti, sprememba debeline in barve, pojav žilic, pigmentacij, keratoz in celo različnih oblik kožnega raka.

Kliknite na spodnji gumb in preberite celoten pogovor v katerem dr. Slana govori o tem, kako deluje ta kožni »spomin« in katere korake lahko naredimo, da izboljšamo stanje naše kože, tudi če za njo nismo najbolje skrbeli v mladosti. Dr. Slana v pogovoru deli dragocene nasvete o tem, kako začeti s preventivo in skrbjo za zdravo kožo že v otroštvu ter kako lahko tudi v zrelih letih poskrbimo za njeno regeneracijo.

Meni