Meritev gleženjskega indeksa

je preprosta, neinvazivna ambulantna preiskava, s katero odkrivamo zožitve ali zapore arterij na nogah. Med preiskavo ležite na pregledni mizi, medicinska sestra vam na gležnja in nadlaht namesti manšete in izmeri krvni tlak. Gleženjski indeks je razmerje med vrednostjo sistoličnega krvnega tlaka v gležnju in na nadlakti. Meritev gleženjskega indeksa traja približno 10—15 minut. Je popolnoma neboleča preiskava. V primeru neugodnega rezultata meritve sledi pogovor z zdravnikom ter nasvet glede nadaljnjega zdravljenja.

Z meritvijo gleženjskega indeksa lahko poleg napredovanih oblik ateroskleroze odkrijemo tudi predklinične oblike ateroskleroze in s tem odkrijemo osebe, ki so ogrožene, a same tega še ne vedo. Meritev gleženjskega indeksa lahko opravi vsaka oseba kot prevenitivni pregled, zlasti pa ga svetujemo starejšim od 45 let, ki redno kadijo in imajo zvišan krvni tlak oziroma povečano telesno težo in med hojo občutijo stiskajočo bolečino v mečih in/ali stegnih. Pregled lahko tudi podarite vašim najbližjim v obliki darilnega bona.

Storitev izvajamo v Ljubljani, cena znaša 35 eur.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Meni