Pomlajevanje s trombocitno plazmo (PRP) je inovativen ambulantni postopek, pri katerem za pomlajevanje uporabimo bolnikovo krvno plazmo. Z uporabo lastne plazme, bogate s trombociti in številnimi snovmi, ki spodbujajo rast in obnovo spodbudimo obnovo celic in struktur kože. S tem dosežemo pomladitev kože s telesu lastnimi celicami in snovmi. Pomlajevanje z lastno plazmo je namenjeno za: osvežitev kože na obrazu, izboljšanje tonusa, strukture in barve kože, pomladitev kože, ki kaže znake staranja (zmanjšanje gub, izboljšanje elastičnosti in čvrstosti), pospeševanje regeneracije in celjenja kože po estetskih posegih ali poškodbah, posameznike, ki še niso pripravljeni na pomlajevanje z botoksom ali polnili, manjšo opaznost svežih in starih brazgotin, kjerkoli na telesu, manjšo opaznost strij po porodu ali hujšanju, učvrščevanje ohlapne kože po hujšanju ali zaradi staranja kjerkoli na telesu (vrat, dekolte, prsi, trebuh, zadnjica, stegna nad koleni, stegna znotraj, nadlahti …).

Najprej se odvzame 10 – 20 mililitrov krvi kot pri običajnem odvzemu krvi. S posebnim postopkom centrifugiranja se pripravi trombocitna plazma, bogata z rastnimi faktorji. Na obravnavano kožo se nanese anestetična krema, ki zmanjša bolečine ob nanosu. Zdravnik nato s tanko iglico injicira plazmo v kožo izbranih predelov. Procesi regeneracije so počasni in trajajo več mesecev, a nekateri rezultati osvežene kože so vidni že nekaj tednov  po prvi obravnavi.

Poseg traja do 60 minut, skupaj z odvzemom in obdelavo krvi. Postopek je primeren tako za moške kot za ženske in je brez tveganj. Po posegu sta prisotni rdečica in blaga zabuhlost, ki praviloma izgineta v nekaj dneh. Zaradi vbodov v kožo lahko nastanejo manjše podplutbe, ki izginejo v 10 do 14 dneh. Po posegu se  priporoča hlajenje področja terapije, ki deluje protibolečinsko, zmanjšuje oteklino in rdečico. V primeru bolečin priporočamo uporabo protibolečinskih sredstev oz. analgetikov, ki ne vsebujejo acetilsalicilne kisline (aspirina). Na delo se lahko vrnete v dveh do treh dneh. Običajno vam za dolgotrajnost rezultatov priporočamo več terapij, število in frekvenco terapij določi zdravnik.

Storitev izvajamo v Ljubljani, cena 1 tretmaja znaša 300 eur.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo teh storitev je potrebno opraviti posvet o pomlajevanju, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev. 

Če ste specialistični posvet že opravili,  lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni