Ulnarni živec – sindrom komolčnega prehoda je utesnitev ulnarnega živca v predelu komolca. Prvi znaki so običajno občasno mravljinčenje ter zmanjšan občutek za dotik na mezincu in prstancu. Značilna je tudi bolečina na notranji strani komolca. Težave postanejo bolj izrazite, če se naslonimo na komolec ali ga dalj časa držimo v upognjenem položaju npr. ob telefoniranju ali med spanjem. Pri napredovanju bolezni sta bolečina in mravljinčenje stalna, dodatno pa se pojavi oslabelost mišic dlani, kar se kaže z zmanjšano močjo in nespretnostjo pri natančnih gibih in padanjem predmetov iz rok.

Za potrditev diagnoze so potrebne nevrofiziološke preiskave (elektromiografija, meritve prevodnih hitrosti), ki objektivno ocenijo stopnjo okvare živca.

Pri blagih oblikah je priporočljivo izogibanje dejavnostim in položajem, ki stanje poslabšajo oziroma počitek v opornici. Operacija je potrebna pri izrazitih utesnitvah. Uspešnost operacije je v največji meri odvisna od okvare živca pred posegom.

 

Operacijo ulnarnega živca izvajamo v Ljubljani in v Kopru, cena znaša 550 eur.

 

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo teh storitev je potrebno opraviti pregled pri plastičnem kirurgu (za posege na roki), na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri plastičnem kirurgu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni