Sprožilni prst – trigger finger je posledica oteženega gibanja tetiv upogibalk prsta. Prvi znaki bolezni so boleče gibanje prsta ter boleča zadebeljena izboklina na prizadetem prstu. V napredovani fazi bolezni se pojavi zatikanje sprožilnega prsta, v končni fazi pa se lahko prst tako zatakne, da ga pacient težko iztegne, ali pa ga iztegne le s pomočjo druge roke. Bolečina lahko zajema enega ali več prstov.

Vnetje lahko v prvi fazi zdravimo z blokado (injekcije kortikosteroida in lokalnega

anestetika), ki jo injiciramo v področje okoli prizadetih tkiv. Po tej injekciji se svetuje normalna uporaba prsta in roke. Izboljšanje se pričakuje v roku 3 – 4 tednov.

V kolikor ne pride do izboljšanja, se lahko svetuje operativno zdravljenje. Gre za manjši operativni poseg, ki se izvede v lokalni anesteziji. Po operacijskem posegu se svetuje analgetik Lekadol ali NSAR (Nalgesin, Naklofen …) za dan ali dva. Po operaciji normalno uporabljate roko in gibate s prsti. Bolniški stalež se svetuje le nekaj dni, odvisno od dela, ki ga opravljate.

Pregled, aplikacijo kortikosteroidov in operativno zdravljenje izvajamo v Ljubljani in v Kopru.

Cena za pregled in aplikacijo kortikosteroidov znaša 170 eur.

Cena za operativno zdravljenje sprožilnega prsta znaša 350 eur v Ljubljani in 300 eur v Kopru.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo teh storitev je potrebno opraviti pregled pri plastičnem kirurgu (za posege na roki), na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri plastičnem kirurgu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni