Punkcija je poseg, pri katerem vam ortoped z iglo odvzame tekočino iz sklepa. Poseg se lahko opravlja z diagnostičnim ali terapevtskim namenom. S terapevtsko punkcijo lahko olajšamo napetost sklepa, zmanjšamo bolečino obolelega predela.

Diagnostično punkcijo sklepa izvajamo, kadar je v sklepu prisoten izliv. Izliv v sklepu lahko nastane zaradi degenerativnih sprememb, lahko gre za stanje po poškodbi ali gnojnem vnetju sklepa. Izliv je lahko prisoten tudi pri s kristali povzročenimi artritisi (urični, pirofostatni) ali v sklopu revmatske bolezni.

Pred punkcijo je potrebno opraviti ortopedski pregled. Ortoped po pregledu oceni, za kakšno vrsto izliva gre, in predlaga nadaljnje preiskave in načine zdravljenja. Če se skupaj z ortopedom odločite za punkcijo, vam v prizadet predel vbode iglo in z njo izprazni tekočo (izlito) vsebino. Punktirana tekočina se po potrebi lahko pošlje tudi na mikrobiološke preiskave.

Sam poseg punkcije traja do 10 minut, nekaj bolečine je lahko prisotne pri vbodu.

Storitev izvajamo v Ljubljani, cena znaša 30 eur.

 

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti ortopedski pregled, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Če ste specialistični pregled pri ortopedu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni