Blokada je učinkovina, ki vam jo ortoped vbrizga v sklep za lajšanje bolečin. Blokada vsebuje kombinacijo lokalnega anestetika, ki deluje protibolečinsko, in kortikosteroida, ki deluje protivnetno. Pred aplikacijo blokade je potreben ortopedski pregled. Po temeljitem pregledu vam lahko ortoped svetuje blokado.

Aplikacijo blokade izvajamo v ortopedski ambulanti in je lahko nekoliko boleča, predvsem ker vam zdravnik blokado vbrizga v že boleč predel. Postopek traja 20 min.

Po blokadi je potrebno za dva do tri tedne zmanjšati fizično aktivnost predela, kjer je bila aplicirana blokada.

Običajna ortopedska blokada pacientu nudi prehodno pomoč, ki deluje kot prva pomoč v primeru hujših bolečin. Navadno se zanjo odločamo v primerih napredovale obrabe sklepa, sinovitisa, ekstraartikularnih sindromov ali pri vnetjih tetivnih narastišč.

Storitev izvajamo v Ljubljani in Kopru, cena znaša 40 eur.

 

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti ortopedski pregled, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev. 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri ortopedu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni