Prvi specialistični dermatološki pregled z dermatoskopom

je ambulantni pregled, ki pomaga pri ločevanju nenevarnih  pigmentnih sprememb na koži od nevarnega kožnega raka – melanoma.

Pregled opravi zdravnik specialist dermatovenerologije, ki med pregledom uporablja optično napravo dermatoskop.  Le-ta s posebnim sistemom osvetlitve leče kožno znamenje presvetli in sliko močno poveča, običajno od 10- do 15-krat. Dermatoskop zdravniku omogoči natančno razločevanje struktur v vrhnjih plasteh kože. Preiskava kože z dermatoskopom je enostavna, popolnoma neboleča in hitra. Traja običajno 20 min.

Pregled z dermatoskopom  pokaže ali so vaša kožna znamenja nenevarna ali potencialno nevarna. Če zdravnik med pregledom odkrije sumljivo pigmentno znamenje, svetuje kirurško odstranitev, kar lahko opravite v naši ambulanti pri specialistih kirurgije v najkrajšem možnem času. Kirurško izrezane vzorce pošljemo na histopatološke preiskave, ki jih za našo enoto v Ljubljani izvaja Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, za enoto v Kopru pa Splošna bolnišnica Izola.

Dermatološke preglede z dermatoskopom opravljamo v Ljubljani in v Kopru, cena pregleda je 95 eur v Kopru in 110 eur v Ljubljani.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Meni