Odstranjevanje z elektrokavterjem

je ambulantni poseg, pri katerem zdravnik z različnimi nastavki (zanka, bunčica, igla) odstrani ali koagulira različne  izrastke na koži. Največkrat gre za mehke fibrome, senilne keratoze ali veruke, hemangiome, fibrozne papule in druge benigne kožne izrastke, ki jih pred odstranitvijo pregleda dermatolog.

Postopek lahko izvajamo z ali brez lokalne anestezije, odvisno od velikosti, lokacije in števila oz. tipa izrastka. Poseg je neboleč in traja 20-30 minut. Po posegu večina bolnikov ne občuti bolečin, v primeru bolečin svetujemo paracetamol. Takoj po odstranitvi nastanejo ranice z okolno rdečino, ki mine v nekaj urah. Manjših ran ne pokrivamo, na večje vam po posegu nanesemo primeren obliž. Na ranicah nastanejo kraste, ki sčasoma odpadejo.  Prvi dan po posegu tretiranih mest ne smete močiti. Po 24 urah se lahko normalno prhate z obliži, po prhanju  je potrebno vse obliže zamenjati za suhe. Obliže na večjih ranah  je potrebno nositi  do nastanka suhih krast.  Do popolne zacelitve vam odsvetujemo kopanje v bazenih, naravnih vodah, kadeh  ter obisk savn. V primeru odstranjevanja v  lasišču ali na predelih, kjer nošenje obliža ni možno, svetujemo, da se 2-3 dni izogibate umivanju.

6 tednov po odstranjevanju vam odsvetujemo izpostavljanje tretiranih predelov soncu ali umetnim virom UV žarkov . V primeru izpostavljanja je potrebna uporaba kreme za zaščito pred soncem s SPF 50+, zaščitnih pokrival ali oblačil.

Odstranjevanja z elektrokavterjem izvajamo v Ljubljani in v Kopru. Cena storitve je od 70 do 230 eur, odvisno od obsega in števila odstranjenih izrastkov.

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Pred izvedbo teh storitev je potrebno opraviti triažni posvet, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri dermatologu ali kirurgu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni