Krioterapija

je ambulantna metoda odstranjevanja kožnih sprememb, pri kateri zdravnik uporablja tekoči dušik. Pri tem zdravnik pomrzne določen predel kože, kar povzroči kontrolirano poškodbo kože in postopno luščenje. Poseg traja 10-20 minut. Na mestu narejene  krioterapije lahko nekaj ur ali dni čutite pekočo bolečino, ki nato popusti.

S krioterapijo pogosto pomrzujemo starostne pigmentne lise (solarne lentige), srbeče starostne bradavice (seboroične keratoze) in virusne bradavice na prstih rok in podplatih, moluske, mehke fibrome in aktinične keratoze. Po posegu na mestu pomrznitve nastane rdečina, ki v nekaj dneh izzveni, pomrznjena sprememba pa nekoliko potemni. V nekaj dneh se pomrznjena sprememba prične luščiti. Po končanem luščenju je na mestu pomrzovanja koža lahko začasno rožnata, svetleje ali temneje obarvana kot okolna koža. Spremembe v barvi pigmenta v nekaj mesecih izginejo. Naslednji dan po krioterapiji je dovoljeno uporabljati prekrivne pudre.

Do 6 tednov po krioterapiji vam odsvetujemo izpostavljanje soncu ali umetnim virom UV svetlobe. V primeru izpostavljanja soncu je nujna dobra zaščita z visokimi zaščitnimi faktorji SPF 30-50+, pokrivali ali oblačili. Do popolne zacelitve kože vam odsvetujemo kopanje v bazenih, kadeh ter obisk savn.

Poseg izvajamo v Ljubljani in Kopru, cena znaša od 50 do 150 eur, glede na obseg in število odstranjenih sprememb.

 

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti dermatološki posvet, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri dermatologu ali kirurgu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni