Aktualno

Ugodnosti Žilna kirurgija

UZ Doppler preiskava in meritev gleženjskega indeksa po znižani ceni

UZ Doppler preiskava in meritev gleženjskega indeksa po znižani ceni

V mesecu juniju smo za naše stranke ponudili posebno ugodnost pri diagnostičnih pregledih ožilja nog, nad katero ste bili vsi zelo navdušeni. Ker si še naprej želimo ponujati kvalitetne preglede po ugodni ceni, smo na vašo vzpodbudo pripravili še eno ugodnost, ki vključuje UZ Doppler vodeno preiskavo ven nog in meritev gleženjskega indeksa.

KOMU JE UGODNOST NAMENJENA?

Ugodnost je namenjena predvsem tistim, ki ste preteklo akcijo zamudili, in tistim, ki imate pogoste bolečine v nogah, ki ne pojenjajo niti zvečer, ali med hojo. Lahko so prisotne tudi ponoči. Bolečino lahko spremljajo otežena hoja, težave z otekanjem gležnjev ali goleni in podobnimi znaki krčnih žil ali drugih žilnih obolenj.

Zdravnik specialist v ambulanti ZDRAVJE lahko pregleda vaše ožilje nog, ugotovi naravo vaših težav in svetuje ukrepe, ki upočasnijo napredek bolezni. Za napredovale stadije bolezni krčnih žil pa specialist predlaga ustrezne načine zdravljenja (konzervativno ali operativno). V ambulanti ZDRAVJE preglede in operacije krčnih žil opravljajo splošni kirurgi Tamara Klarić, dr.med, Ana Medved,dr.med. in Primož Praček.dr.med.

Meritev gleženjskega indeksa služi predvsem tistim, ki imajo bolečine v nogah, ko so aktivni ali v mirovanju. Meritev je zelo zanesljiv način ugotavlja morebitnih perifernih arterijskih bolezni. Naprava vam izmeri krvni tlak v gležnju in na nadlakti na obeh nogah. Zdravnik specialist na podlagi rezultatov lahko ugotavlja, ali je prišlo do zožitve ali zapore katere od arterij, kar preprečuje nemoten pretok krvi v spodnje okončine.

Preiskavo priporočamo osebam starejšim od 45 let, še posebej tistim, ki kadijo, ki imajo povišan krvni tlak, so sladkorni bolniki, imajo povečano telesno težo, ali jih med hojo v mečih in/ali stegnih stiska.

UZ Doppler preiskava ožilja nog ali Doppler sonografija je tehnika ultrazvočne diagnoze, s katero lahko zelo natančno ocenjujemo pretok krvi v ožilju nog. Ultrazvočni valovi se odbijajo od premikajočih se krvnih celic v žili. Glede na to, kako hitro se celice premikajo in v katero smer gredo, lahko ugotavljamo spremembe v hitrosti pretoka krvi, morebitne zožitve ali razširitve ožilja in tudi morebiten obraten tok krvi. Te spremembe so zdravniku specialistu vidne na monitorju naprave, kjer so poleg klasične črno-bele slike, smer krvi vidijo v barvi.

Preiskavo priporočamo vsem, ki imajo težave z bolečimi ali oteklimi nogami, ne glede na starost. Težave z venskim ožiljem nog so pogostejše pri osebah, ki večino dneva stojijo (delo v proizvodnji, trgovinah,..) ali dolge ure sedijo (delo v pisarni), prav tako so k temu nagnjene nosečnice.

POSEBNA UGODNOST ZA NAŠE STRANKE

Pregled venskega ožilja nog, ki ga v ambulanti ZDRAVJE izvajajo Tamara Klarić, dr. med., specialistka splošne kirurgije, Primož Praček, dr. med., specialist splošne kirurgije in dr. Ana Medved, dr. med, specialistka splošne kirurgije je hiter in neboleč.

Preiskava traja le 30 minut in vključuje:

  • UZ Doppler vodena preiskava povrhnjih, notranjih in globokih ven nog, s katerim se ugotavljata morebitno vensko popuščanje ter prisotnost venske tromboze (strdka);
  • meritev gleženjskega indeksa s sodobno in zanesljivo medicinsko napravo slovenskega podjetja MESI, s katero se ugotavlja morebitna periferna arterijska bolezen.

Vsem našim strankam do 14. 7. 2020 nudimo posebno ugoden paket v višini 80 EUR (polna cena brez ugodnosti je 115 EUR).