Diagnostika

Diagnostične preiskave v Ambulanti ZDRAVJE opravljajo zdravniki specialisti .

Diagnostične preiskave se lahko opravijo samostojno, nekatere izmed njih pa so že vključene v specialistične preglede.

  • Meritev gleženjskega indeksa se opravi na najsodobnejši in zanesljivi napravi slovenskega proizvajalca MESI. Naprava izmeri razmerje med vrednostjo sistoličnega krvnega tlaka v gležnju in nadlakti, kar pomaga pri odkrivanju periferne arterijske bolezni, ki je prizadene predvsem osebe po petdesetem letu.
  • Ultrazvok ven nog– neinvazivna diagnostična preiskava vključuje UZ povrhnjih in notranjih globokih ven, s katerim se ugotavlja prisotnost kroničnega venskega popuščanja (krčne žile) in morebitna venska tromboza.
  • Ultrazvok arterij nogje preiskava, s katero se ugotavlja morebitne motnje pretoka krvi v žilah in prisotnost oblog, kar lahko nakazuje na prisotnost venske tromboze.
  • Ultrazvok vratnih žilprikaže stopnjo zožitve ali zamašitve vratne arterije, kar napoveduje verjetnost žilnih bolezni.
  • Histopatološka preiskava, za katero sumljivo tkivo izreže kirurg na podlagi izvida dermatološkega pregleda. Histopatološki vzorec se pošlje na preiskavo na Inštitut za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani.

Termin za diagnostično preiskavo brez čakalne dobe z vami uskladimo v roku 1 tedna.

Cenik storitev

Meritev gleženjskega indeksa 35 EUR
Ultrazvok ven nog 80 EUR
Ultrazvok arterij nog 80 EUR
Ultrazvok vratnih žil 80 EUR
Histopatološka preiskava  70 EUR

Cenik velja od 1. 7. 2020 dalje. DDV v skladu z 42. členom ZDDV-1 ni obračunan. Pridržujemo si pravico za spremembo cen brez predhodnega obvestila.