Specialistični flebološki pregled ven nog z ultrazvokom

je preprost, enostaven in neinvaziven ambulantni pregled s pomočjo ultrazvočne naprave. Z njim zdravnik, specializiran za zdravljenje bolezni ven, pregleda stanje venskega ožilja nog. Med pregledom stojite na pručki z oporo, zdravnik vam na kožo nog nanese gel in nato z ultrazvočno sondo preko kože pregleda stanje vaših ven. Pregled traja 15-20 min in je popolnoma neboleč. Pregled je namenjen diagnosticiranju bolezni ven nog. Zdravnik z njim oceni širino vaše velike safene, ki poteka od dimelj navzdol do gležnja, in male safene, ki poteka od kolena navzdol. Po tem izmeri pretok in morebitno prisotnost obratnega pretoka krvi t.i. refluksa, ki je znak popuščanja venskih zaklopk. Takšen pregled poda jasno sliko o stanju venskega ožilja nog in priporočila glede nadaljnjih korakov zdravljenja, ki so lahko: nošenje kompresijskih nogavic, laserska odstranitev kapilar, sklerozacija, flebektomija ali laserska operacija EVLA. Pregled vsebuje tudi priporočila za samopomoč.

Specialistični flebološki pregled z ultrazvokom je lahko opravi vsaka oseba kot preventivni pregled, zlasti pa ga svetujemo osebam, ki se srečujejo z občutki težkih in utrujenih nog, ki imajo že vidne in izstopajoče krčne žile, kot tistim, ki pri svojem delu pretežno sedijo ali stojijo, pa tudi športnikom, ki veliko tečejo po trdi podlagi npr. maratonci.  Pregled lahko tudi podarite vašim najbližjim v obliki darilnega bona.

Storitev izvajamo v Ljubljani in v Kopru. Cena storitve v Ljubljani znaša 110 eur, v Kopru pa 95 eur.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Meni