Sklerozacija

je ambulanti poseg, s katerim zdravimo kožne vene oz. varice. Izvajamo ga tako, da vam v obolelo veno vbrizgamo sklerozantno sredstvo v obliki tekočine ali pene, kar povzroči da se stena vene zlepi. Postopek sklerozacije ni boleč in traja 20-30 min.

Takoj po sklerozaciji vam na zdravljeno nogo obujemo vašo kompresijsko nogavico.  Svetujemo, da po posegu čim več hodite. Kompresijsko nogavico obujete vsako jutro, preden vstanete in jo čez noč snamete. Nositi jo morate običajno 14 dni.

V prvih 3 dneh po sklerozaciji se izogibajte napornim aktivnostim in dvigovanju težkih bremen. V prvem mesecu po sklerozaciji odsvetujemo pretirano ukvarjanje s tekom, tenisom, košarko in aerobiko ter obiskovanje savne, termalnih kopališč in sončenje ter kopanje v pretopli vodi.

Storitev izvajamo v Ljubljani in v Kopru, cena znaša 70-120 eur, odvisno od obsega.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti UZ pregled ven, ki poda jasno sliko o stanju vašega venskega ožilja nog ter vrsti in obsegu potrebnih ukrepov za zdravljenje.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste UZ pregled ven nog že opravili in imate izvid specialista, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni