je ambulantni pregled mišično skeletnega sistema in vezivnega tkiva, ki ga izvaja zdravnik, specializiran za področje fizikalne in rehabilitacijske medicine, ortopedije ali travmatologije.

Na preventivnem pregledu se specialist z vami najprej pogovori o vaših morebitnih težavah, načinu in vrsti dela, nato vas pregleda in izvede različne gibalne teste, s katerimi lažje oceni stanje kostno mišičnega sistema. Pri pregledu je poudarek na oceni drže, moči spodnjih okončin, gibljivosti vratne hrbtenice in funkcionalnosti ramen, pri čemer se upošteva vaše delo in oblika rekreacije, ki jo izvajate.

Preventivni pregled svetujemo delovno aktivnim posameznikom, ki nimate posebej izrazitih težav, imate pa sedeče delo ali kakšno drugo delo s ponavljajočimi gibi, pri delu veliko stojite, dvigujete bremena, veliko časa preživite v vozilu, imate prekomerno telesno težo ali ste pogosto v stresu. Poleg tega pa je pregled zelo priporočljiv tistim, ki se že ukvarjate ali načrtujete redno rekreativno vadbo.

Po opravljenem preventivnem pregledu vam specialist pojasni vaše stanje, poda priporočila za zdravo življenje in ustrezno ergonomijo delovnega mesta. Poleg tega vam svetuje preventivne ukrepe, s katerimi boste preprečili nastanek težav s mišično skeletnim sistemom.

Preventivni pregled traja 20 minut in je popolnoma neboleč. Izvid prejmete v roku 1-3 dni po opravljenem pregledu.

Storitev izvajamo v Ljubljani in Kopru, cena znaša 80 eur v Kopru in 90 eur v Ljubljani.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Meni