Kemični piling je ambulantni postopek, pri katerem kožo tretiramo s kislinsko raztopino ter s tem spodbudimo obnovo in rast  kože (pomlajevanje) ali tarčno delujemo na nekatere dejavnike pri kožnih boleznih (akne, rdečica). Uporabimo ga lahko kjerkoli na telesu, najpogosteje na obrazu, vratu, dekolteju in rokah. Kemični piling je primeren za odstranjevanje pigmentnih sprememb (sončne pege, melazma), zdravljenje brazgotin, glajenje gub ter zdravljenje aken in rdečice. Globina delovanja je odvisna od sestavin raztopine za kemični piling, časa delovanja in načina nanosa. Raztopino lahko nanesemo na večji predel (celoten obraz) ali le posamezna manjša področja. Najpogosteje uporabljene spojine za blagi površinsko delujoči piling so: glikolna, piruvična, salicilna, mandelična, mlečna kislina ter kombinacije.

O zdravstveni težavi, pričakovanjih in drugih pomembnih dejavnikih povezanih s kožo se najprej posvetujete z zdravnikom. Določi se vrsta pilinga in število ponovitev. Priporočljivo je, da koža, ki jo nameravamo zdraviti s kislinskim pilingom ni porjavela. Pred nanosom pilinga  se koža očisti, nato se nanese izdelek s kislinsko raztopino, ki se jo pusti učinkovati nekaj minut (odvisno od vrste izdelka, predela nanosa in reakcije bolnika).  Obravnavano področje po posegu namažemo z zaščitno kremo. Na dan posega se odsvetuje prekomerno nanašanje ličil in druge kozmetike na obravnavano področje.

Poseg je neboleč, zato anestezije ne uporabljamo, ob nanosu pa se lahko pojavi zbadajoč ali pekoč občutek. Takoj po posegu lahko uporabite prekrivna ličila in se vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. 4-6 tednov po posegu se je potrebno izogibati soncu, zato je primernejši čas za izvajanje pilingov v jesenskih in zimskih mesecih. Zaščito pred soncem svetujemo tudi kasneje, saj se učinek pilingov tako optimizira in podaljša. Koža je nekaj tednov po posegu bolj suha in občutljiva, zato potrebuje skrbno nego s kremami, ki so namenjene koži po posegih.

Storitev izvajamo v Ljubljani. Cena znaša 80 eur za obrazni piling s salicilno kislino, 105 eur za obrazni piling z glikolno kislino, 150 eur za piling trupa s salicilno kislino ter 150 eur za piling rok z glikolno kislino.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo teh storitev je potrebno opraviti posvet o pomlajevanju oz. dermatološki pregled (pri aknah), na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev. 

Če ste specialistični posvet že opravili,  lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni