Blefaroplastika je kirurški ambulantni poseg, s katerim odstranimo odvečno tkivo zgornjih očesnih vek in s tem izboljšamo njihov izgled ter osvežimo izraz obraza.

Pred posegom je potrebno opraviti pregled pri plastičnemu kirurgu. Ob začetku operacije vam bo plastični kirurg na vekah označil kožo, ki jo bo odstranil med posegom. Nato na vsaki veki izvede nekaj podkožnih vbodov s tanko iglico ter izreže odvečno kožo. Reze kirurg zapre s šivi. Brazgotina ostane skrita med naravnimi gubami očesa. Šive pridete odstraniti običajno 5. dan po operaciji.

Poseg traja od 60 do 90 minut in je neboleč, saj se opravi v lokalni anesteziji. Okrevanje traja približno 7 do 10 dni, v tem času se vam svetuje bolniški stalež. Začetno celjenje vedno vključuje otekanje, podplutbe, draženje in suhe oči. Tovrstne težave olajšamo z ustreznimi zdravili, hladnimi obkladki in mazili. Možna je tudi pekoča bolečina oziroma dražeč občutek v področju rane. Ker je koža na vekah precej tanka in ker je obraz dobro prekrvavljen, se rane, ki nastanejo ob posegu, hitro celijo.

Poseg izvajamo v Ljubljani.

Cena znaša 1.500 eur za enostavno blefaroplastiko zgornjih ali spodnjih vek, 1.800 eur za zahtevnejšo blefaroplastiko zgornjih vek in 2.200 eur za zahtevnejšo blefaroplastiko spodnjih vek.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti posvet o blefaroplastiki, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Če ste specialistični posvet že opravili,  lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni