Specialistični ortopedski pregled je ambulantni pregled, ki ga izvaja zdravnik, specializiran za področje ortopedije. Namenjen je ugotavljanju vzrokov težav povezanih z gibalnim sistemom in pokaže bolezni in poškodbe gibalnega sistema, predvsem se pri tem ugotavlja nepravilnosti v strukturi in delovanju kosti, sklepov, mišic in tetiv. Pregled pri ortopedu je smiselno opraviti, kadar gre za poškodbo ali bolezensko okvaro posameznega sklepa ali kadar se soočate z bolečinami v kosteh, sklepih ter mišicah.

Na pregledu se ortoped z vami najprej pogovori o vaših težavah, nato vas pregleda in po potrebi izvede različne gibalne teste, s katerimi lažje oceni obseg prizadetosti oziroma poškodbe. Če s seboj prinesete posnetke slikovne diagnostike (rentgen, magnetna resonanca itd.) ali predhodne izvide, si jih ogleda. Na koncu pregleda vam ortoped pojasni vzrok za vaše težave, postavi diagnozo, če je to možno ali vas napoti k drugim specialistom ali na dodatno diagnostiko, v kolikor je to potrebno ter vam svetuje glede nadaljnjega zdravljenja z zdravili, fizikalno terapijo ali operativnim posegom.

Prvi pregled pri ortopedu traja do 20 minut in je popolnoma neboleč. Izvid prejmete v roku 1-3 dni po opravljenem pregledu.

Storitev izvajamo v Ljubljani in Kopru, cena znaša 80 eur.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Naročite se na storitev v Ljubljani
Naročite se na storitev v Kopru
Meni