RTG skeleta je temeljna radiološka preiskava za odkrivanje bolezni ali poškodb kosti. Pri slikanju uporabljamo sodoben rentgenski aparat z nizkimi dozami sevanja. Kljub temu morate biti na RTG slikanje predhodno napoteni s strani osebnega zdravnika ali zdravnika specialista, ki preveri morebitne kontraindikacije za samo slikanje.

Za RTG preiskavo ni potrebna posebna priprava.RTG slikanje poteka tako, da se najprej uležete na rentgensko mizo, nato vas radiološki inženir namesti glede na mesto slikanja in vam poda nadaljnja navodila. Z rentgenom lahko slikamo hrbtenico, sklepe, kosti rok in nog, rebra, lobanjo ali obnosne votline. Rentgensko slikanje skeleta lahko pomaga zaznati zlome, infekcije in ostala bolezenska stanja na kosteh.

RTG preiskava traja od 5 do 10 minut in je popolnoma neboleča. Po preiskavi prejmete DVD s slikami. Izvid radiologa prejmete v roku 2-3 dni po opravljenem slikanju.

Storitev izvajamo v Ljubljani, cena znaša 45 eur za slikanje 1 dela telesa.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti ortopedski pregled, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Če ste specialistični pregled pri ortopedu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni