Infiltracija trombocitne plazme je ambulantni poseg, s katerim izvajamo zdravljenje začetnih obrab sklepov ter poškodb mišic in ligamentov.  Zdravljenje poteka tako, da vam odvzamemo epruveto venozne krvi, ki se nato v posebni aparaturi centrifugira. Na tak način se loči koncentrirana krvna plazma s trombociti (krvne ploščice) od ostalih celic. Aktivirano trombocitno plazmo (PRP) vam nato specialist ortoped vbrizga v predel, ki ga želimo zdraviti. Vbrizganje se opravi v sterilnih pogojih. Pri zdravljenju obrabe sklepov pa obstaja tudi možnost uporabe kombinacije PRP in hialuronske kisline. Pred zdravljenjem s PRP je potreben ortopedski pregled.

Poseg se opravi ambulantno, zmerna bolečina se običajno pojavi pri samem vbrizganju. Lokalna anestezija običajno ni potrebna. Večinoma so potrebne 2-3 terapije s PRP v razmiku 14 dni.

Po terapijah lahko bolnik izvaja normalne dnevne in športne aktivnosti, med zdravljenjem pa ne sme prejemati nesteroidnih antirevmatikov ali kortikosteroidov.

Zdravljenje z aktivirano trombocitno plazmo (PRP) pride v poštev predvsem pri:

 

  • začetni obrabi sklepov (koleno, gleženj, rama),
  • tendinitisu in kalcinacijah rotatorne manšete v ramenu,
  • tendinopatiji Ahilove tetive ali patelarnega ligamenta (bolečine ali poškodbe obojega),
  • epikondilitisu komolca (teniški in golf komolec),
  • plantarnemu fascitisu (poškodbe stopalnega loka) in
  • drugih poškodbah mišic in ligamentov.

Storitev izvajamo v Ljubljani, cena 1 aplikacije PRP znaša 300 eur oz. 350 eur za aplikacijo PRP s hialuronsko kislino.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti ortopedski pregled, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri ortopedu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni