Dupuytrenova kontraktura je benigna bolezen struktur v dlani, ki preprečuje popolno iztegnitev prstov roke. Pojavlja se v srednjih letih in pri starejših, pogosteje pri moških. Na dlani opazimo vozliče in vdolbinice, ki so v resnici zadebeljena vezivna vlakna, ki kožo dlani pritrjujejo na spodaj ležeče strukture in omogočajo zanesljiv oprijem.  V začetni fazi bolezni lahko vozliči povzročajo nelagodje, ki postopno izzveni. Pri približno tretjini bolnikov se iz vozličkov razvijejo traki, ki vlečejo prste proti dlani in preprečujejo popolno iztegnitev. Najpogosteje kontraktura zajema prstanec in mezinec. Bolezen napreduje počasi in v napredovalih oblikah lahko bistveno omejuje funkcijo roke.

Pri blagih oblikah bolezni, ko prste lahko popolnoma iztegnemo zdravljenje ni potrebno. Operacija je potrebna, če je kontraktura izrazita in se širi na prste in v primerih ponovitve bolezni. Pri operaciji skozi rez kože odstranimo obolelo tkivo in v kolikor ni prisotnih sklepnih kontraktur, prst popolnoma izravnamo.

Operacijo Dupuytrenove kontratkure izvajamo v Ljubljani in v Kopru, cena znaša 450 eur za poseg na enem prstu, 650 eur za poseg na več prstih ter 850 eur za poseg na več prstih in dlani

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo te storitve je potrebno opraviti pregled pri plastičnem kirurgu (za posege na roki), na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Če ste specialistični pregled pri plastičnem kirurgu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Meni