Lasersko odstranjevanje dlak – laserska epilacija

je ambulantni poseg, s katerim s pomočjo laserskega žarka trajno odstranjujemo dlake na vseh predelih telesa, z izjemo predelov okoli oči, bradavic, znamenjem in tetovažam. Energija laserskega žarka se absorbira v pigmentu dlake, ob čemer se v kratkem času nakopiči veliko energije, dlaka se močno segreje, s tem pa poškoduje  tudi  dlačni mešiček. Na ta način dlakam trajno prekinemo dotok hranilnih snovi, dlačni mešički so vedno manjši in manj številni, posledično se dlake razredčijo in stanjšajo.

Poseg je minimalno boleč, stranke opišejo občutek podoben zbadanju. Poseg epilacije ene regije traja 10-45 min. Za dober učinek je potrebno laserske epilacije ponavljati. Laser optimalno deluje na mešiček v obdobju aktivne rasti dlačice, v danem trenutku pa je na telesu v tej fazi le tretjina dlak. Ostale dlačice so v fazi mirovanja ali izpadanja. Tretma  je treba ponoviti v povprečju 6-8 krat v razmakih 4 do 8 tednov. Za vzdrževanje optimalnega stanja sta nato potrebna povprečno 2 tretmaja letno. Po epilaciji je potrebna večtedenska ustrezna zaščita pred soncem oz. izogibanje le-temu. Tudi zato sta jesen in zima primernejša letna časa za lasersko epilacijo.  

Storitev izvajamo v Ljubljani. Cena storitve znaša 30 eur za uvodni dermatološki posvet ter 80 do 250 eur za posamezni tretma, odvisno od dela telesa.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo laserske epilacije je potrebno opraviti dermatološki posvet z zdravnico specialistko dermatovenerologije. Z njo se  pogovorite o pričakovanem rezultatu, poteku epilacije ter morebitnih sočasnih zdravstvenih težavah. Zdravnica glede na vaš tip kože in poraščenost določi parametre nastavitev za izvajanje tretmajev, ki jih nato izvaja certificirana medicinska sestra. Tako se opredeli obseg ter ceno storitev za vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih tretmajev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Če ste posvet pri dermatologu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje tretmaje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni