Medtem, ko je botoks primeren za glajenje linij in gub, so dermalna polnila (t.i. filerji) ustrezna za dodajanje volumna in korekcijo obraznih oblik. Polnila vsebujejo hialuronsko kislino, ki je naravno prisotna v človekovem telesu in je biološko razgradljiva snov. Odgovorna je za elastičnost in volumen kože. Ko se staramo se vsebnost hialuronske kisline naravno zmanjšuje. Zato koža izgubi svojo strukturo, elastičnost in volumen. Pojavijo se nezaželene gubice in globlje gube.

Dermalna polnila s hialuronsko kislino se injicirajo v srednji sloj kože in zapolnijo prostor, nad katerimi so linije gub. Zlasti so primerna za:

  • glajenje nazolabialnih gub od nosu do kotičkov ust,
  • oblikovanje ali povečanje lic,
  • povečanje ali preoblikovanje ustnic,
  • odpravljanje marionetnih gub (povešenih ustnih kotičkov),
  • glajenje kadilskih gub (navpičnih gubic okoli ust),
  • zapolnitev vdolbin okoli oči (podočnjakov, senc).

Njihov učinek lahko traja 6 do 9 mesecev in postopoma izginja, ko metabolizem razgradi material dermalnega polnila, zato je smiselna ponovna aplikacija. 

Poseg je praviloma neboleč, saj uporabljamo anestetično kremo. Ob nanosu pa se lahko pojavijo rdečica, oteklina, podplutba ali srbenje. Ti simptomi praviloma izzvenijo v enem tednu. Takoj  po opravljenem posegu lahko uporabite prekrivna ličila in se vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. 

Storitev izvajamo v Ljubljani. Cena je odvisna od vsebine vbrizganega dermalnega polnila, kar vam določi zdravnica na pregledu. Običajno znaša od 250 eur dalje.

Obvestilo pred naročilom na storitev:

Pred izvedbo postopka je potrebno najprej opraviti pregled in posvet pri zdravnici, ki aplikacije izvaja. Na posvetu boste izvedeli ali je metoda za vas primerna, se pogovorili o zdravilih in prehranskih dopolnilih, ki jih morebiti uživate ter morebitnih kontraindikacijah in stranskih učinkih.

Če ste posvet že opravili,  lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni