Kirurški izrezi kožnih in podkožnih tvorb

so ambulanti posegi, ki jih izvaja splošni ali plastični kirurg v lokalni anesteziji. Izrez kirurg opravi s skalpelom, rano po izrezu zašije. Kirurški izrezi trajajo 30-60 minut, odvisno od obsega in vrste izreza. Izrezi niso boleči, saj se pri njih uporablja lokalni anestetik.

S kirurškim izrezom odstranjujemo spremembe, ki jih je specialist dermatologije ocenil kot nevarne in potencialno nevarne, pigmentna znamenja, večje papilomatozne nevuse, aterome in lipome. Sumljiva izrezana znamenja in tvorbe vedno pošljemo na histološki pregled, ki ga za našo enoto v Ljubljani izvaja Medicinska fakulteta, za enoto v Kopru pa Splošna bolnica Izola. Histopatološko analizo lahko naredimo tudi, če to izrecno želite, kljub temu, da po oceni zdravnika odvzeti material ni sumljiv.

Celjenje kože in tkiva po izrezu traja predvidoma 10 dni. Po posegu je koža na tem mestu nekoliko svetleje ali rdeče obarvana, kar v nekaj mesecih izgine. Za ustrezno celjenje rane je potrebno upoštevati kirurgova navodila in se dva tedna izogibati pretiranim športnim aktivnostim, ki bi lahko povzročile, da brazgotina ostane večja, kot bi sicer. Odsvetujemo vam tudi močenje rane prvih nekaj dni po posegu ter sončenje vsaj dva tedna po posegu. Rano lahko mažete s kremo za nego brazgotin, ki jo kupite v lekarni.

Kirurške izreze izvajamo v Ljubljani in v Kopru. Cena storitve je 100-850 eur, glede na vrsto in obseg izreza ter zahtevnost rekonstrukcije.

 

Izberite lokacijo in se naročite na pregled

Pred izvedbo teh storitev je potrebno opraviti triažni posvet, na katerem zdravnik specialist natančno opredeli vrsto in obseg ter ceno storitev, glede na vašo situacijo. Če se s predlaganim strinjate, se v ambulanti dogovorite za termin za izvedbo predlaganih storitev.

Naročite se na storitev v Ljubljani

Naročite se na storitev v Kopru

Če ste specialistični pregled pri dermatologu ali kirurgu že opravili in imate izvid, lahko pri nas opravite nadaljnje zdravljenje brez ponovnega pregleda. Prosimo, da nas pokličete na telefonsko številko 030 704 429 ali nam pišete na info@ambulanta-zdravje.si, da dogovorimo vse potrebno za vaš obisk pri nas.

Meni