Aktualno

Arhiv

Novo! Psihosocialno svetovanje

Novo! Psihosocialno svetovanje

V pogovoru se velikokrat izkaže, da za fizično bolečino tiči tudi čustvena ali emocionalna bolečina. V ambulanti Zdravje AS se je o možnih vzrokih za bolečino mogoče odslej pogovoriti tudi s psihoterapevtom.

Model psihosocialnega svetovanja – kratko, usmerjeno, učinkovito

V ambulanti Zdravje AS so psihoterapevtska znanja strokovnjakov Univerze Sigmunda Freuda umeščena v model psihosocialnega svetovanja v obliki fokusne podporne psihoterapije. Stranka najprej oblikuje fokus – jasno definira psihološki problem, ki ga ima. V nadaljevanju se opredeli možen vzrok za pojavljanje težav ter se oblikuje okviren načrt za psihološko zdravljenje. Celoten proces poteka v obliki pogovora med stranko in terapevtom.

S pogovorom do reševanja težav

Katerina Rihter, poslovna direktorica ambulante Zdravje AS, pojasnjuje odločitev za vpeljavo nove storitve psihosocialnega svetovanja: »Več kot polovica strank v ambulanti Zdravje AS poišče pomoč zaradi težav s kostno mišičnim sistemom. Najpogostejše težave pacientov so bolečine v hrbtenici, kolenih, ramenih, pri mnogih so bolečine prisotne že vrsto let. Za stranke si vzamemo čas in opazili smo, kako zelo cenijo, če se z njimi poleg terapije, zaradi katere prihajajo, tudi prijazno pogovorimo. Pogosto nam zaupajo svoje težave, ki so večinoma obsežnejše in ne nujno povezane samo z ortopedskimi bolečinami. V pogovoru se dostikrat izkaže, da za fizično bolečino tiči tudi čustvena ali emocionalna bolečina in odslej lahko strankam pomagamo tudi na tem področju.«

Naročanje in kontakt

Psihosocialno svetovanje v ambulanti Zdravje AS običajno obsega tri srečanja po eno uro. Storitve psihosocialnega svetovanja izvajajo mag. Miran Možina, dr. med., specialist psihiater, sistemski psihoterapevt, dr. Anja Kozina, integrativna psihoterapevtka in dr. Silvo Koželj, integrativni psihoterapevt. Če se izkaže, da stranke v ambulanti Zdravje AS potrebujejo intenzivnejšo pomoč, se preusmerijo na psihoterapijo v ambulanto fakultete Sigmunda Freuda v Ljubljani. Prednost ambulante Zdravje AS je, da lahko svoje težave rešujete hitro. Naročeni ste lahko že v tednu dni. Pokličite nas ali nam pišite.

Ob nakupu tretje terapije psihosocialnega svetovanja vam podarimo 1 protibolečinsko elektroterapijo za vrat, komolec, ramo, koleno ali zapestje v vrednosti 25 EUR.