Aktualno

Arhiv

NOVO! Posvet z družinskim zdravnikom

NOVO! Posvet z družinskim zdravnikom

Pri zdravstvenih težavah se pred posvetom z družinskim zdravnikom pogosto znajdemo v negotovosti. Le-ta je na eni strani posledica nedostopnosti do preverjenih strokovnih informacij in strokovnega osebja in na drugi strani množice nepreverjenih informacij iz različnih virov. To povzroča stres in poveča možnost za odločitve, ki dolgoročno ne vodijo k optimalnemu zdravljenju.

Kdaj na posvet k specialistu družinske medicine?

Posvet z družinskim zdravnikom vam omogoča sprejemanje pravih odločitev in tako pomembno vpliva na vaše zdravje in dolgoročno kakovost življenja.

Pri nastanku nenadne ali kronične bolezni vam bo:

  • pomagal pri izbiri vrste zdravljenja,
  • svetoval glede nadaljnjih preiskav in pregledov pri specialistih,
  • uredil terapijo z več hkratnimi zdravili in
  • koordiniral sodelovanje med različnimi specialisti.

Pri specialistu družinske medicine lahko pridobite tudi informacije o preventivi, ukrepih na področju prehrane in gibanja, obvladovanju stresa in odpravljanju škodljivih navad. Pomagal vam bo prepoznati dejavnike tveganja za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni, kamor sodijo bolezni srca in ožilja in rakave bolezni.

Kako do posveta?

Posvet pri specialistu družinske medicine v ambulanti Zdravje AS obsega 50-minutno obravnavo. Storitve izvaja Žiga Hladnik, dr.med., specialist družinske medicine, ki pri svojem delu posveča posebno pozornost celostnemu principu obravnave posameznika. Prednost ambulante Zdravje AS je, da ste lahko na posvetu pri specialistu že v tednu dni.