Aktualno

Arhiv

Najboljši plezalec lanske sezone okreval v ambulanti Zdravje AS

Najboljši plezalec lanske sezone okreval v ambulanti Zdravje AS

Plezalec Domen Škofic se je poškodoval zadnji plezalni dan lanske sezone, ko je plezal po težjih in najbolj znanih smeri v Sloveniji z zabavnim imenom Za staro kolo in majhnega psa 8c+. Pri najtežjem gibu ga je presenetil zdrs noge, obviseti je moral samo na dveh prstih. To je bilo očitno preveč.

Domen Škofic pripoveduje, kako je nastala poškodba: »Od prsta me je zarezalo po celi podlahti in takoj sem moral nehati plezati. Najprej sem tri tedne počival, ker je bil takrat na srečo konec sezone in sem si to lahko privoščil. Na žalost pa bolečina v tem času ni izginila. Na treningu me je ves čas motila. Zelo sem moral paziti, določen prijem mi je povzročal hudo bolečino v dlani in zapestju. Tako sem se trudil mesec dni in upal, da bo stvar izginila sama od sebe, nato mi je bilo dovolj in sem se odločil za terapijo.«

Domen Škofic ima sklenjeno zavarovanje paket Športnik, zato so ga usmerili na fizioterapijo v ambulanto Zdravje AS v Ljubljani. »Najprej sem obiskal Petra Hribarja, ki je s tehniko dry needling, to je z zelo tankimi, akupunkturnimi iglami, sprostil miofascialne prožilne točke. To je bila zame zelo zanimiva izkušnja, ker čutiš takojšno olajšanje zategnjene mišice, tehnika pa verjetno ni primerna za vsakogar. Z bolečino je do konca opravil še Jure Bornšek z ročno terapijo in laserjem. Bolečina je izginila prej kot v treh tednih,« je nad fizioterapevtoma ambulante Zdravje AS navdušen Domen Škofic.