Aktualno

Arhiv

Mirotova zgodba

Mirotova zgodba

Miro Knez je rekreativni športnik, ki si ne predstavlja življenja brez različnih športnih aktivnosti. V toplejših dneh leta je aktiven gorski kolesar, pozimi smuča in nabira kondicijo v fitnesu. Njegove športne užitke pa je, kot se hitro zgodi, prekrižal padec s kolesom.

Poškodba rotatorne manšete na levem ramenu

Miro sprva bolečini v levem ramenu ni pripisoval posebnega pomena. Ker pa je vztrajala, je obiskal osebno zdravnico, ki ga je napotila na pregled k ortopedu. Miro ima sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco, ki mu omogoča hitrejši dostop do specialističnih pregledov, kadar so v javnem sistemu daljše čakalne vrste, zato se je po pomoč obrnil na Asistenco Zdravje. V nekaj dneh mu je zavarovalnica Generali omogočila pregled pri ortopedu, ki je s pomočjo kliničnega pregleda in diagnostičnih preiskav ugotovil, da gre za natrgano rotatorno manšeto v levem ramenu.

S fizioterapevtsko in kineziološko obravnavo spet nazaj na kolo

Kot začetno zdravljenje je ortoped predlagal fizioterapevtsko obravnavo v ambulanti Zdravje AS, ki je na težave delovala blagodejno, ni pa jih povsem odpravila, zato je zdravljenje nadaljeval z operativnim posegom. Že 14 dni po operaciji je bil znova na fizioterapevtski obravnavi, ki mu je v kratkem času znatno olajšala bolečine in izboljšala gibljivost ramena. Okrevanje je nadaljeval v zdravilišču, nato pa se je na predlog fizioterapevta odločil še za individualno kineziološko obravnavo v Fitnes Kliniki, kjer si je na strokovno voden način povrnil tekom zdravljenja izgubljeno mišično maso.

Kako je potekalo Mirovo zdravljenje, si oglejte v videu.