Aktualno

Arhiv

Kako si olajšati bolečine s K-laserjem in diatermijo

Kako si olajšati bolečine s K-laserjem in diatermijo

Za lajšanje bolečine poznamo več načinov. Najenostavneje je vzeti protibolečinsko tableto, ki vsaj za nekaj ur prežene neprijetno bolečino. Kadar bolečina ne pojenja, je treba poiskati vzrok težav in poskrbeti za učinkovito lajšanje ter odpravo bolečine.

Bolečina, neprijetna spremljevalka vsakdana

Pogosti vzrok bolečine, ki ni posledica življenjsko ogrožajočih stanj ali kroničnih bolezni, so udarnine, zvini, vnetja tetiv in poškodbe mišic, do katerih pride pri izvajanju rekreativnih ali profesionalnih športnih aktivnosti.

Pogosto dolgotrajne bolečine občutimo tudi kot posledico poškodb ali degenerativnih sprememb. Tovrstne bolečine se odražajo v vratu, hrbtenici, še posebej v križu, kolenih …

Sodobne tehnike za lajšanje in odpravo bolečine

Fizioterapevti v ambulanti Zdravje AS spremljajo napredek stroke in tehnologije, s katero lahko posamezniku pomagajo pri okrevanju ter lajšanju bolečine. Pri svojem delu poleg najsodobnejših manualnih tehnik uporabljajo tudi visoko tehnološke naprave, kot sta visoko energijski K-laser in globinska diatermija, ki služita kot odlična dopolnilna terapija k manualni terapiji ter jo naredita še uspešnejšo.

Visoko energijski K-laser

Je medicinski aparat, ki s točno določeno prilagojeno terapijo deluje protibolečinsko, protivnetno in biostimulativno in z globinskim delovanjem pospeši celjenje tkiva. Uporabljamo ga pri kroničnih bolečinah v vratu, hrbtenici, kolenih … in pri poškodbah, kot so udarnine, zvini, vnetje tetiv ter poškodbe mišic.

Trajanje posamezne terapije z visoko energijskim K-laserjem je 10 do 15 minut. Učinek je dosežen že s tremi do štirimi terapijami na teden. Terapija je neboleča in brez stranskih učinkov. Uporablja se kot dopolnilna terapija pri fizioterapevtski obravnavi.

Globinska diatermija

Terapija je zelo prijetna, njen pomemben učinek je globinsko segrevanje ter posledično zmanjšanje napetosti tkiva oziroma mišic in povečanje pretoka krvi na tem področju. Redno se uporablja po rupturah mišic, po udarcih, pri kroničnih obolenjih ter pri starostnikih. Glavni učinek je toplota, ki jo pacienti brez težav prenašajo in je med njimi zelo priljubljena. Služi lahko tudi kot predpriprava na manualno terapijo.

Za termin protibolečinske obravnave se lahko naročite na info@ambulanta-zdravje.si ali s klicem na 030 704 429.