Aktualno

Arhiv

Izobraževanje za optimalno uporabo K-laserja v fizioterapiji

Izobraževanje za optimalno uporabo K-laserja v fizioterapiji

Fizioterapevti v ambulanti Zdravje AS spremljajo novosti v stroki in najboljše prakse prenašajo v terapevtske obravnave bolnikov.

V ambulanti Zdravje AS deluje tim diplomiranih fizioterapevtov, ki v tesnem sodelovanju z ortopedom, fiziatrom in travmatologom zagotavljajo strankam vrhunsko fizioterapevtsko obravnavo kostno-mišičnega sistema. Fizioterapija bolnikom lajša težave pri bolečinah v sklepih, utrujenosti, glavobolu, težavah s hrbtenico, poškodbah mišic in vezi, pri bolečinah pri teku ali drugi športni aktivnosti, pred operacijo kolka in kolena, po rehabilitaciji v zdravilišču. Poleg rednega gibanja in razteznih vaj svetujemo manualno fizioterapijo tudi tistim, ki nimajo posebnih težav ali bolečin, saj zelo dobro vpliva na splošno počutje.

Fizioterapevtska obravnava v ambulanti Zdravje AS traja običajno 60 min, fizioterapevt dela izključno z enim pacientom. Z naročanjem na uro se izognemo nepotrebnemu čakanju in zagotovimo, da se fizioterapevti in zdravniki v celoti posvetijo stranki ter kakovostno opravijo svoje delo. Veliko večino obravnave izvajajo fizioterapevti manualno, kot dopolnilo pa uporabljajo naprave: za diatermijo, K-laser in udarni globinski val (ESWT).

K-laser je vrhunski aparat za takojšnjo rehabilitacijo poškodb mehkih tkiv, kot so delne in popolne rupture mišic, vezi in kit ter rehabilitacijo po zlomih kosti.

Temeljne značilnosti laserja so hitrejše celjenje, protivnetni učinek, pospešitev mikrocirkulacije ter termični učinek na koži. Njegov terapevtski učinek je prepoznan pri blaženju bolečin v vratu, križu, ramenskem obroču, komolcu in kolenu. Tovrstna laserska terapija je najbolj učinkovita kot del celostne fizioterapevtske obravnave, ki jo zagotavljajo fizioterapevti v ambulanti Zdravje AS.

Fizioterapevti v ambulanti Zdravje AS spremljajo razvoj stroke in se redno izobražujejo, da lahko najboljše terapevtske prakse prenašajo na svoje paciente. Zadnje izobraževanje je potekalo s predstavniki podjetja Semos, dobaviteljem K-laserja.

Na sliki z leve proti desni: Neža Šparovec, Laura Leitgeb in Ali Nassib iz ambulante Zdravje AS ter Jakob Golob in Samo Sovinc iz podjetja Semos.