Aktualno

Žilna kirurgija

Izobraževanja za bodoče uporabnike EVLA laserja

Izobraževanja za bodoče uporabnike EVLA laserja

Ambulanta Zdravje je referenčna ambulanta za endovensko lasersko ablacijo (EVLA) slovenskega podjetja Fotona, s katerim se opravljajo tudi operacije krčnih žil. Izobraževanja potekajo pod strokovnim vodstvom zdravnice Tamare Klarić, dr. med., specialistke splošne kirurgije. Izobraževanja so namenjena uporabnikom EVLA laserskega sistema. Udeleženci v ambulanti Zdravje pridobijo celovit vpogled v najsodobnejšo prakso uporabe laserskega sistema. Izobraževanje običajno poteka v dveh sklopih.

  • V prvem sklopu se predstavi diagnostični pregled z ultrazvokom.
  • V drugem sklopu izobraževanja poteka prikaz uporabe laserja pri operaciji krčnih žil, uporaba tumescentne anestezije, po-operativna oskrba ter navodila za bolnika.

Kaj je EVLA?

Pri endovenski operaciji laserski žarki, usmerjeni v notranjost vene, povzročijo, da se stena žile skrči in zatesni. Tovrstna operacija krčnih žil poteka v lokalni anesteziji, bolnik pa lahko po operaciji v kratkem času odide domov. Prednosti endovenske laserske operacije za bolnika s krčnimi žilami so:

  • minimalna invazivnost posega,
  • visoka stopnja uspešnosti posega in
  • hitro okrevanje.

Znanje širimo po svetu

Udeleženci Fotoninih izobraževanj v ambulanti Zdravje so zdravniki različnih strok iz različnih delov sveta. Dr. Klarićeva je svoje znanje uporabe EVLA sistema prikazala gostom iz Malezije, Egipta, Madžarske, Gruzije, Indije, Kazahstana, Cipra, Južno Afriške Republike, Hrvaške, Portugalske, Kuvajta, Romunije, ZDA, Finske, Kanade, Slovenije …   Oglejte si jih v spodnji fotogaleriji.