Aktualno

Arhiv

Fizioterapevtska prisotnost v timu mladega športnika je ključnega pomena

Fizioterapevtska prisotnost v timu mladega športnika je ključnega pomena

Fizioterapevtsko delo je v profesionalnem in amaterskem športu postalo stalna praksa. Pomen fizioterapije v razvojnem timu mladega športnika sta mlajšim športnim generacijam predstavila fizioterapevta Ali Nassib in Neža Šparovec iz ambulante Zdravje AS.

Cilj preventivne fizioterapije je zmanjšanje poškodb pri mladih športnikih

Ambulanta Zdravje AS je v Središču Vitalis mladim športnikom in njihovim trenerjem v okviru Olimpijskega festivala evropske mladine pripravila predavanje na temo fizioterapije v športu.

»Želimo si, da bi bila fizioterapija pri mladem športniku usmerjena v preventivne ukrepe, ki bi zmanjšali pojavnost poškodb in preobremenitev. Ob njihovi prisotnosti pa ne le na odpravljanje športnikovih trenutnih težav, temveč tudi na ugotavljanje in odpravljanje vzrokov za njihov nastanek,« je v svojem predavanju mladim športnikom poudarila Neža Šparovec.

Varna pot do dobrih športnih rezultatov

Mladi športniki so na predavanju dobili priložnost, da iz prve roke spremljajo klinične preglede, fizioterapevtske tehnike dela in ostale zanimive postopke v zvezi s preprečevanjem poškodb, kakor tudi zdravljenjem le-teh. »Kot bivši športnik sem tako iz osebne izkušnje kot tudi fizioterapevt prepričan, da je za dober uspeh športnika potrebno ekipno delo. Sodelovanje zdravstvenega tima, katerega del je fizioterapevt s trenerjem, kineziologom in ostalimi sodelavci, je edina varna pot,« zaključuje Ali Nassib, vodja ekipe fizioterapevtov Zdravje AS.