Aktualno

Arhiv

Diagnostični ultrazvok kot fizioterapevtov pripomoček pri diagnosticiranju in obravnavi bolnika

Diagnostični ultrazvok kot fizioterapevtov pripomoček pri diagnosticiranju in obravnavi bolnika

Fizioterapevti med obravnavami uspešnost svojega dela ocenjujejo na več načinov. Poleg kliničnega pregleda, ki zajema podroben opis začetka težav in testiranje problematičnega predela telesa, se v sodobnih pristopih k zdravljenju uporablja tudi diagnostični ultrazvok. Prvo stopnjo dodatnega izobraževanja iz uporabe diagnostičnega ultrazvoka je zaključil tudi fizioterapevt Ali Nassib iz ambulante Zdravje AS.

Strokovno izobraževanje z mednarodnimi strokovnjaki

Na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani so svoje znanje anatomije in patologije mišično-skeletnega sistema poglabljali fizioterapevti in zdravniki. Delavnico je vodil mednarodni inštruktor Zoran Filipovič iz podjetja Sonoskills, ki v svoji praksi vsakodnevno diagnostični ultrazvok vključuje v svoje klinične pristope.

Ali Nassib je o izobraževanju povedal: »Klinični pregled je poleg pacientove subjektivne ocene počutja glavno vodilo za oblikovanje nadaljevanja rehabilitacije. Uporaba diagnostičnega ultrazvoka je varna, hitra in neboleča možnost dodatnega pregleda struktur mišično-skeletnega sistema. S pridobljenim znanjem lahko v prihodnosti izvajam fizioterapevtske obravnave še bolj ciljano in učinkoviteje kot doslej.«

Za termin fizioterapevtske obravnave v ambulanti Zdravje AS se lahko naročite na info@ambulanta-zdravje.si ali s klicem na 030 704 429.