To so prednosti laserske operacije krčnih žil

Žilna kirurgija

2 min

Obolenja krčnih žil so med najpogostejšimi težavami v naši družbi. Kar 80 % zahodnega prebivalstva se v življenju sreča z njimi, od tega je 60 % žensk. Prvi znaki obolenja krčnih žil so razpredene mrežaste krvne žilice, ki napredujejo v varice. V kasnejših fazah krčne žile odebelijo, predvsem pa noge bolijo in zatekajo. Bolezenski znaki so najbolj neprijetni in izraziti v poletnih dneh.

Potek obolenja krčnih žil

Že pri zgodnejših znakih je priporočljivo obiskati specialista, ki se ukvarja z obolenji krčnih žil, in opraviti ultrazvočni pregled ter se držati priporočil, ki upočasnjujejo napredovanje bolezni. Pri vzdrževanju stanja pomagajo tudi enostavne vaje, ki si jih lahko ogledate v video posnetku. Vaje lahko opravljate stoje, sede ali leže; med čakanjem v vrsti, popoldanskim počitkom, pred spanjem ipd.

V naprednejših fazah obolenja, ko krčne žile že bolijo ali se v zadnjem stadiju bolezni pojavijo celo razjede, je operacija krčnih žil že nujna. Čakalne dobe za operacijo v javnem zdravstvenem sistemu so dolge, po podatkih NIJZ povprečno kar 390 dni. Marsikdo si zato želi, da bi neprijetne bolečine odpravil hitreje in se zato odloči za operacijo v zasebnem zdravstvenem sistemu, ki jo je mogoče opraviti tudi v Ambulanti ZDRAVJE v Ljubljani.

Laserska operacija krčnih žil EVLA

V Ambulanti ZDRAVJE opravljamo lasersko operacijo krčnih žil (EVLA) in flebektomijo v najsodobneje opremljeni kirurški sobi. Operacije krčnih žil v Ambulanti ZDRAVJE opravljajo zdravniki, specializirani za splošno kirurgijo, Tamara Klarić in Primož Praček.

Prednosti laserske operacije

Laserska operacija krčnih žil ima za bolnika več prednosti pred klasično operacijo. Poteka v lokalni anesteziji, poškodba tkiva je manjša, veliko manj je ponovitev. Uspešnost klasične operacije je cca. 60%, laserske operacije krčnih žil pa kar 97%. Bolnik lahko takoj po operaciji odide domov in okreva v domačem okolju.

Kako poteka operacija in okrevanje, si oglejte v spodnji video vsebini:

Potek laserske operacije

Sorodne vsebine

Krčne žile pri moških

Krčne žile in moški

O krčnih žilah vedno govorimo kot o bolezni, ki se najpogosteje pojavlja pri ženskah srednjih let. Pri tem včasih pozabimo,…
5 min
PREBERITE VEČ
Meni