Aktualno

Ugodnosti Žilna kirurgija

Akcija! Preverite stanje ožilja nog

Akcija! Preverite stanje ožilja nog

[aImate občutek težkih nog ali vas noge celo bolijo, vendar ne poznate pravega vzroka težav? Bi radi hitro izvedeli vzrok bolečin in ovrgli skrbi? V ambulanti Zdravje celovito preverimo stanje ožilja vaših nog, hitro in brez čakalne dobe.

Pomembno je zgodnje odkrivanje vzroka bolečin

Bolečine v nogah, občutek težkih nog in težave, ki so pogostejše poleti, lahko nakazujejo resnejša bolezenska stanja, ki jih je smiselno pravočasno prepoznati in ustrezno ukrepati.

  • Zgodnje odkrivanje kroničnega venskega popuščanja oziroma krčnih žil lahko ob upoštevanju zdravnikovih navodil napreduje počasneje, kot bi sicer.
  • Pravočasno pripoznanje prisotnosti venske tromboze, ki jo poznamo tudi kot bolezen sedečih ljudi, lahko prepreči resnejše zaplete s smrtnimi posledicami, ki nastanejo zaradi pljučne embolije.
  • Periferna arterijska bolezen je med starejšimi osebami zelo pogosta, v začetnih fazah pa tudi zelo težko prepoznavna. Na začetku se kaže le kot bolečina ob večjih naporih, za kritičnim stanjem bolezni pa v Sloveniji vsako leto utrpi cca. 1.500 novih bolnikov. Z meritvijo gleženjskega indeksa se bolezen odkrije dovolj zgodaj, da se lahko preprečijo najhujše posledice.

Celovita preiskava ožilja nog

Za odkrivanje morebitnih bolezenskih stanj ožilja nog je treba temeljito pregledati celotno ožilje nog. Celoviti pregled ožilja nog, ki ga v ambulanti Zdravje AS z ultrazvočno vodeno Dopplersko preiskavo izvaja Tamara Klarić, dr.med., specialistka splošne kirurgije, je hiter in neboleč poseg. Preiskava traja le pol ure in vključuje:

  1. UZ pregled povrhnjih in notranjih in globokih ven nog, s katerim se ugotavljata morebitno vensko popuščanje ter prisotnost venske tromboze (strdka),
  2. UZ pregled glavnih arterij nog, s katerim se ugotavlja prehodnost oziroma odsotnost oblog (plakov) v arterijah nog in morebitne motnje pretoka krvi v arterijah in
  3. meritev gleženjskega indeksa s sodobno in zanesljivo medicinsko napravo slovenskega podjetja MESI, s katero se ugotavlja morebitna periferna arterijska bolezen.

Akcijska ugodnost

Do 31. 3. 2019 vam omogočamo celovito preiskavo za samo 120 EUR. Za naročanje pokličite  030 704 429 ali pišite na info@ambulanta-zdravje.si in si zagotovite svoj termin pregleda.